Våra behandlingar

På vår tandläkarklinik som ligger i centrala Helsingborg erbjuder vi heltäckande tandvård för alla dina tandhälsobehov. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra patienter den bästa möjliga tandvården med modern teknik och utrustning, samt en professionell personal med lång erfarenhet.

Lång erfarenhet

Toppmodern klinik

Konkurrenskraftiga priser

Trygg & säker tandvård

Centrala Helsingborg

Stor erfarenhet av tandvårdsrädda patienter

Vi är kopplade till försäkringskassan (högkostnadsskydd & tandvårdsbidrag)

Några av de vanligaste tandvårdstjänster vi erbjuder inkluderar

Akut tandvård

Vi är här för att hjälpa dig i akuta tandvårdsfall och ge dig den omedelbara vård och service du behöver. Kontakta vår tandklinik så snart som möjligt för att boka en tid eller för att få mer information om vår akut tandvårdstjänst.

Ring oss: 042-134980

Gå till vår bokningssida

Tandundersökningar och konsultationer

Vi utför noggranna tandundersökningar för att bedöma din tandhälsa och identifiera eventuella problem i ett tidigt skede. Våra tandläkare ger även professionella råd och konsultationer för att hjälpa dig att upprätthålla en optimal tandhälsa.

Gå till vår bokningssida

Fyllningar och rotfyllningar

Om du har hål i tänderna eller skadade tänder kan vi reparera dem med fyllningar av hög kvalitet. Vid mer allvarliga fall av tandförfall kan rotfyllning vara nödvändig för att rädda en infekterad tand och förhindra ytterligare komplikationer.

Gå till vår bokningssida

Tandblekning

Vi erbjuder effektiva och säkra tandblekningsbehandlingar för att ge dig ett vitare leende. Våra tandläkare kommer att skräddarsy behandlingen efter dina behov och ge dig ett strålande vitt leende.

 

Gå till vår bokningssida

Tandreglering

Om du har ojämna tänder eller bettfel kan tandreglering vara den bästa lösningen för att korrigera och räta upp dina tänder. Vi erbjuder både traditionella tandställningar och osynliga alternativ, såsom genomskinliga skenor eller linguala tandställningar.

Gå till vår bokningssida

Tandimplantat

För att ersätta förlorade tänder erbjuder vi tandimplantat, en permanent lösning som ser naturlig ut och känns som dina egna tänder. Våra tandläkare har omfattande erfarenhet av implantatbehandlingar och kan hjälpa dig återfå ett komplett och vackert leende.

Gå till vår bokningssida

Kronor och broar

Vi kan konstruera skräddarsydda kronor och broar för att täcka och stärka skadade eller förlorade tänder. Dessa lösningar är både estetiskt tilltalande och funktionella för att förbättra både ditt leende och din tuggförmåga.

Gå till vår bokningssida

Estetisk tandvård |  Kosmetisk tandvård

Vår estetiska tandvård inkluderar en rad behandlingar som syftar till att förbättra utseendet på dina tänder och ge dig ett vackrare leende. Det kan innefatta tandförlängning, formning av tänder, och andra kosmetiska förbättringar.

Gå till vår bokningssida

Tandhygien och tandrengöring

Genom regelbundna tandhygien- och rengöringssessioner kan vi hjälpa dig att hålla dina tänder och tandkött friska och fria från plack, tandsten och andra potentiella problem.

Gå till vår bokningssida

Tandreglering med Invisalign

Invisalign är en modern och diskret tandregleringsmetod som ger dig möjlighet att förbättra ditt leende utan att behöva använda traditionella metallregler. Läs mer här: Invisalign

Lär mer...

Gå till vår bokningssida

Sömnapnéskenor (antisnarkskena)

Om du lider av sömnapné, snarkning eller har svårt att andas under natten kan vår skräddarsydda sömnapnéskena vara svaret du söker. Läs mer här: Sömnapneskena

Läs mer...

Gå till vår bokningssida

Få enastående tandvård med fokus på kvalitet och professionalism

Vi har också erfarenhet av att hjälpa patienter med tandproblem som tandvärk, tandlossning, käkledsproblem och sömnapné. Vårt mål är alltid att hjälpa dig att uppnå och bibehålla en god tandhälsa, samt ge dig det vackra och friska leende du förtjänar

Vi sätter kvalitet, säkerhet och professionalism i fokus i allt vi gör. Vårt mål är att alltid hjälpa dig att uppnå och bibehålla en utmärkt tandhälsa, samtidigt som vi ger dig det vackra och friska leende du förtjänar. Genom att använda moderna tekniker och avancerad utrustning strävar vi efter att erbjuda våra patienter den mest effektiva och skonsamma behandlingen.

Vår tandläkarklinik är öppen för patienter i alla åldrar och vi välkomnar nya patienter. Kontakta oss idag för att boka en tandvårdsundersökning eller konsultation.

FAQ

För att undvika sjukdomar och problem med tänderna är det viktigt att upprätthålla en god munhälsa med bra tandvårdsrutiner under hela livet. Det är något de flesta är medvetna om, men utöver det finns det frågor om tandvård som är vanligt förekommande. Här är de vanligaste frågorna om tandvård. 

Varför är det viktigt att borsta tänderna två gånger om dagen?

Om du hoppar över  tandborstningen bildas plack och andra bakterier på tänderna som kan leda till karies, tandsten och inflammationer i munnen. Borsta därför tänderna minst två gånger om dagen, morgon och kväll.  Använd två centimeter tandkräm, och borsta två minuter åt gången. Då har du lagt grunden till en god munhälsa.

Måste jag använda tandtråd?

Det är viktigt att använda tandtråd varje dag för att avlägsna matrester och plack mellan tänderna som tandborsten inte kan nå. Ibland krävs även en mellanrumsborste för att komma åt placken. Genom att använda tandtråd och mellanrumsborste kan du förebygga bildandet av tandstenkaries och tandköttsinflammation.

Hur ofta ska jag byta tandborste?

Byt tandborste var tredje till var fjärde månad, eller tidigare om borsthåren blivit slitna, spretiga eller böjda. Vi rekommenderar även att byta ut borsthuvudet efter en förkylning eller influensa.

Hur ofta ska jag besöka tandläkaren?

Hur ofta du behöver besöka tandvården är individuellt och bestäms ofta i samråd med din tandläkare eller tandhygienist. De flesta behöver minst ett besök om året, andra fler än så, beroende på individens behov och förutsättningar. Regelbundna tandläkarbesök är viktiga för att bibehålla en god munhälsa livet ut. På så sätt kan eventuella problem upptäckas och behandlas i ett tidigt skede. Det kan förhindra att små besvär blir allvarliga och både mer kostsamma och smärtsamma att behandla i framtiden. Genom regelbundna besök till tandhygienisten kan munnen hållas ren och frisk från tandsten och beläggningar som annars kan leda till sjukdomar.

Hur mycket får jag i tandvårdsbidrag?

Tandvårdsbidraget är ett statligt bidrag från Försäkringskassan för dig som bor eller arbetar i Sverige. Syftet med tandvårdsbidraget är att underlätta regelbundna besök hos tandläkaren eller tandhygienisten. Bidragets storlek är baserat på din ålder och delas ut den 1 juli varje år. Bidraget kan sparas upp till två år, vilket innebär att du som mest kan ha två bidrag sparade samtidigt. Tandvårdsbidraget finns automatiskt registrerat hos din tandläkare och är inget du behöver ansöka om. Fram till året du fyller 24 har du fri tandvård. Läs mer om tandvårdsbidraget här!

Är du 24-30 år?

Du får 600 kronor per år i tandvårdsbidrag.

Är du 30-65 år?

Du får 300 kronor per år i tandvårdsbidrag. 

Är du 65 år och uppåt?

Du får 600 kronor per år i tandvårdsbidrag. 

Vad innebär högkostnadsskyddet?

Högkostnadsskyddet tillhandahålls av Försäkringskassan och är ett skydd mot höga kostnader inom tandvård. Skyddet träder in när du betalat mer än 3000 kronor för tandvård under ett år. Vid tandvårdskostnader över 3000 kronor enligt referenspris täcker högkostnadsskyddet 50 procent av kostnaden, vid kostnader över 15 000 kronor enligt referenspris täcker skyddet 80 procent av kostnaden. Viktigt att tänka på är att högkostnadsskyddet är baserat på TLV:s (Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket) referensprislista för tandvård. I Sverige är det fri prissättning på tandvård, så om din tandläkare tar ett högre pris än vad referensprislistan anger för samma typ av behandling får du som patient själv bekosta mellanskillnaden. 

Vad är referenspris inom tandvård?

Referensprislistan för tandvård beslutas av TLV varje år. Referenspriserna anger ett “normalpris” för olika typer av tandvårdsbehandlingar. Högkostnadsskyddet är baserat på referenspriserna.  I Sverige är det fri prissättning på tandvård vilket innebär att varje tandvårdsklinik eller tandläkare kan sätta sitt eget pris för vården de utför. Om du väljer en tandläkare vars priser är högre än referenspriset, kommer högkostnadsskyddet endast täcka 50 eller 80 procent av referenspriset. Du får då betala mellanskillnaden själv. 

Hur kan jag undvika karies?

För att förebygga karies bör du borsta tänderna med fluoridtandkräm minst två gånger om dagen. Använd även tandtråd och komplettera med mellanrumsborste för att komma åt plack och matrester mellan tänderna. Undvik att äta och dricka söta och sura livsmedel och drycker. Undvik även att småäta, utan låt tänderna vila mellan måltiderna. Du kan också använda munskölj med fluor för att få ett extra skydd på tändernas emalj. 

Hur blir jag av med tandvärk?

Tandvärk går inte över av sig självt. Om du har ihållande tandvärk bör du kontakta din tandläkare så snart som möjligt. Tandvärk kan vara ett tecken på ett problem som kräver behandling, exempelvis en infektion eller ett kariesangrepp. Boka tid här

När behöver jag söka akut tandvård?

Det finns tillfällen då ett besök hos tandläkaren inte kan vänta. Då behöver du söka akut tandvård. Sök akut tandvård om:

  • Någon av dina tänder har skadats vid exempelvis ett slag eller fall. En skada kan innebära en spricka, en avslagen eller lös tand. 

  • En lagning lossnat. 

  • En tand slagits ut eller en bit av en tand slagits av. 

  • Du har en pågående infektion i munnen som orsakar svullnad och smärta eller blödningar, exempelvis i samband med tandborstning. 

  • Du har tandvärk eller ilningar som håller i sig.  

Hur kan jag få vitare tänder?

Missfärgade tänder kan leda till en självbild som skapar osäkerhet i sociala sammanhang. Många väljer därför att bleka sina tänder. Det finns många olika sätt att bleka tänderna, och du kan välja mellan klinikblekning, hemmablekning eller airflow på klinik för att ta bort beläggningar och få en fräschare känsla i munnen. Om du väljer att bleka tänderna hemma är det viktigt att köpa ditt hemmablekningskit via en seriös aktör, som exempelvis en tandvårdsklinik. Du kan boka tid för tandblekning här

Vad kan jag göra för att sluta pressa tänder?

Det är vanligt att på grund av stress och oro pressa ihop käkarna eller gnissla tänder, ofta i sömnen men det kan förekomma även under vaket tillstånd. Tandpressning- och gnissling kan i längden skada dina tänder, därför är det viktigt att få behandling. Besök tandläkare om du upplever att du ofta pressar ihop käkarna, ofta kan en bettskena åtgärda problemet. Boka tid här

Boka tid hos oss idag