Bättre livskvalitet med snarkskena!

Du behöver sova för att känna välbefinnande. 

Störs din djupsömn, fylls inte må-bra hormonerna på som de ska. När det systemet inte fungerar kan det leda till att du känner dig nedstämd, olustig och dagtrött.

Apnéskena – din väg till en bättre nattsömn

Snarkningar i kombination med sömnapné (upprepade andningsuppehåll) är en riskfaktor för bland annat högt blodtryck och för tidig död. 

Glömska, koncentrationssvårigheter och brist på energi under dagen, att man ofta måste gå upp och kissa under natten, onormal sexuell funktion, huvudvärk på morgonen, nattsvettningar, viktuppgång och depression är ytterligare vanliga symtom vid sömnapné. 

Obstruktiv sömnapné innebär återkommande andningsuppehåll under sömnen förorsakat av att övre luftvägarna täpps till under sömn

Sov gott och vakna upp utvilad med hjälp av vår specialdesignade sömnapnéskena. På Noemi Toth Tandläkare HBG har vi förstått att en god nattsömn är avgörande för din hälsa och ditt välbefinnande. Om du lider av sömnapné, snarkning eller har svårt att andas under natten kan vår skräddarsydda sömnapnéskena vara svaret du söker.

Varför Välja Vår Sömnapnéskena?

Vi tror att alla förtjänar en god nattsömn. Vår sömnapnéskena är bekväm, effektiv och anpassad efter just dig. Här är varför du bör överväga att välja oss:

Om du har obstruktiv sömnapné är du långt ifrån ensam. Enligt de senaste forskningsrönen är över 936 miljoner över hela världen drabbade. 

Eftersom över 85 procent av alla med sömnapné inte har fått diagnosen finns det miljontals människor som inte vet att de är drabbade. De slutar andas i 10 sekunder eller längre, vaknar med ett ryck för att undvika att kvävas och somnar om igen. Den cykeln upprepas under hela natten. De många störningarna leder till sömnbrist, men de flesta kommer inte ihåg att de vaknar. Istället tror de att de är trötta på grund av stress eller för att de har blivit äldre. Eller så får de fel diagnos, till exempel insomni, migrän, kronisk trötthet eller andra sjukdomar.

  • Skräddarsydd Anpassning:

Vi 3D-scannar dina tänder av dina tänder för att skapa en skena som passar perfekt och är skräddarsydd efter din mun.

  • Bekväm och Enkel Att Använda:

Vår sömnapnéskena är lätt att sätta på och ta av samt bekväm att bära under natten. Du kommer knappt märka att den är där!

  • Förbättrad Sömnkvalitet:

Skenan hjälper till att öppna dina luftvägar och minska riskerna för andningsuppehåll, vilket resulterar i en bättre och djupare sömn.

  • Personlig Vård:

Vår erfarna personal kommer att guida dig genom hela processen, från avtryckstagning till skenans leverans och uppföljning.

Apnéskenan Somnomed

För att få en SomnoMed apnéskena, behöver du följa några steg som inkluderar samråd med en kvalificerad tandläkare som specialiserar sig på behandling av sömnapné och snarkning. Här är en översikt över hur du kan gå till väga:

För att få en SomnoMed apnéskena, behöver du följa några steg som inkluderar samråd med en kvalificerad tandläkare som specialiserar sig på behandling av sömnapné och snarkning. Här är en översikt över hur du kan gå till väga:

Steg 1: Boka en Konsultation

Kontakta oss och boka en konsultation. Under konsultationen kommer tandläkaren att utvärdera din sömnhistoria, dina symptom och eventuell tidigare diagnos av sömnapné eller snarkning. Det är viktigt att vara ärlig och detaljerad om dina sömnproblem för att få den bästa möjliga behandlingen.

Steg 2: Diagnostisk Undersökning

Om vår tandläkare bedömer att en apnéskena kan vara lämplig för dig, så kan vi rekommendera en diagnostisk sömnlaboratorieundersökning eller ett hemtest för att bekräfta diagnosen och bedöma svårighetsgraden av ditt tillstånd. Detta steg kan variera beroende på vår tandläkarens bedömning och lokala riktlinjer.

Steg 3: Anpassning av Apnéskenan

Om du diagnostiseras med sömnapné och vi bedömer att en SomnoMed apnéskena är lämplig för din behandling, kommer de att ta exakta avtryck av dina tänder. Dessa avtryck används för att skapa en skräddarsydd skena som passar perfekt i din mun.

Steg 4: Användning och Uppföljning

När din apnéskena är färdig och anpassad till din mun, kommer vi att instruera dig om hur du ska använda den. Det är viktigt att följa deras råd noggrant. Du kommer också att ha regelbundna uppföljningsbesök hos oss för att säkerställa att din skena fungerar korrekt och att din behandling är effektiv.

Steg 5: Följa Tandläkarens Råd

För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att följa vår tandläkares råd om användning och skötsel av din apnéskena. Det kan innebära att du behöver rengöra skenan dagligen och regelbundet kontrollera att den är i gott skick.

Steg 6: Upplev Bättre Sömn

Med din SomnoMed apnéskena kan du förvänta dig en förbättring i din sömnkvalitet och en minskning av dina sömnrelaterade problem, inklusive snarkning och andningsuppehåll.

Tänk på att varje patient kan ha unika behov och förutsättningar

Tandläkarvård för hela familjen

Vi är här för att ge dig enastående tandvård som förvandlar ditt leende och förbättrar din tandhälsa. Du förtjänar det bästa – och det är precis vad vi har att erbjuda.

N

Vuxen tandvård

N

Barn tandvård

N

Seniorer tandvård

Kontakta Oss Idag för en Bättre Sömn!

Vi är här för att hjälpa dig att återfå en god nattsömn och förbättra din hälsa. Kontakta oss idag för att boka din konsultation eller om du har några frågor. Låt oss vara din partner på vägen mot en bättre sömn och en friskare framtid.

 

Kontakta oss

Boka tid hos oss idag